Crowdfunding actie

Binnenkort starten we met een mooie crowdfunding actie. Het doel is dit keer het onderwijsprogramma van Mama Alice. We willen één klas van 40 leerlingen binnen het basisonderwijs voor een heel jaar financieren. Om dit te bereiken hebben we € 5000,- nodig, helpt u ons ook mee?

Wat houdt het onderwijsprogramma in?

Op een school in Yanama biedt NGO Mama Alice aan ongeveer 500 leerlingen huiswerkbegeleiding aan. Dit zijn leerlingen uit het kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs. De kinderen die het onderwijsprogramma van Mama Alice volgen, komen allemaal uit een thuissituatie waarin onderwijs niet op de eerste plek staat. Het zijn vaak arme gezinnen waar de kinderen al op jonge leeftijd geld moeten verdienen om bij te dragen aan de dagelijkse kosten van het gezin. Dit betekent dus dat school wel eens wordt overgeslagen, laat staan dat huiswerk wordt gemaakt. Daarnaast zijn deze ouders zelf niet of amper naar school geweest en missen daarom de kennis om hun kinderen te helpen, hoe graag ze dit ook zouden willen. Deze factoren kunnen leiden tot een leerachterstand die uiteindelijk ervoor kan zorgen dat de kinderen geen diploma halen. Op deze manier ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Bij de huiswerkbegeleiding zorgt het team van Mama Alice ervoor dat deze leerachterstand ingehaald wordt en aan alle onderwijsdoelen wordt voldaan. Met als resultaat een trotse leerling met zijn diploma op zak en betere toekomstmogelijkheden in het verschiet!

Hoe kunt u helpen?

We beginnen dus op 17 oktober met de actie. Vanaf dan kunt u via onze pagina op de 1% club een donatie doen. Wij en ook de leerlingen van mama Alice willen u hiervoor graag bedanken. Zo krijgt u bij een donatie vanaf € 25,- een mooie tekening van een van de leerlingen. Bij een donatie vanaf € 35,- sturen we u een vriendschapsarmbandje gemaakt door een van de Mamitas. Als u € 50,- of meer doneert sturen we u een leuke persoonlijke foto van de klas. Tot slot, bij een donatie vanaf € 100,- maken de leerlingen zelfs een persoonlijk filmpje dat we na de actie op Facebook en YouTube zullen delen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *