Project: basisonderwijs

Uitgelicht project: basisonderwijs

In iedere nieuwsbrief van 2020 willen we u een kijkje geven in de projecten. In deze nieuwsbrief lichten we de begeleiding van het basisonderwijs van Mama Alice wat meer toe. Veel leesplezier!

Mama Alice biedt jaarlijks aan ongeveer 200 leerlingen begeleiding in het basisonderwijs. Dit doen zij door nauw samen te werken met de lokale school in de wijk. Sinds 2016 is dit de wijk Yanama. Yanama is een van de armste wijken van de stad en kan de hulp dan ook goed gebruiken.

Wanneer de leerlingen al naar school kunnen gaan (kan vaak niet omdat ze hun ouders moeten helpen), is het heel moeilijk om in de klas bij te blijven. Huiswerk maken lukt vaak niet (ook hier moeten ze weer veel helpen in de huidhouding). Maar het lukt ook niet omdat hun ouders niet kunnen helpen bij de lastige vragen die kinderen op school moeten leren. Hier helpt het team van Mama Alice bij. Ze bieden naschoolse opvang aan voor iedereen in de wijk. Zo helpen ze met lesgeven en bieden vaak kwalitatief beter onderwijs aan dan de leerlingen zelf op school krijgen. Veel kinderen komen met plezier naar Mama Alice. Want naast hulp met leren, krijgen ze bij Mama Alice ook een luisterend oor, een dikke knuffel, veel warmte en liefde maar ook heel veel creatieve activiteiten aangeboden. Ook worden ze aangemoedigd om goed met elkaar om te gaan en voor elkaar te zorgen. Mooi hè! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *