Vakopleidingen

Peru is in vele opzichten verschillend van Nederland. In Nederland gaan de kinderen eerst naar de basisschool, vervolgen hun pad naar de middelbare school en eindigen vaak met een opleiding. Dit bereidt hen voor op het vinden van een leuke baan waarmee ze een goede toekomst kunnen opbouwen. In Peru is het een stuk moeilijker om een goede opleiding te volgen en een leuke baan te vinden waarmee je je dromen kunt naleven, je gezin kunt onderhouden en een onderdeel van de maatschappij kunt zijn.

Een nieuwe kans

Om de jongeren hierbij te helpen, biedt NGO Mama Alice hen een resultaatgerichte kans, namelijk de vakopleidingen. Met deze vakopleidingen leren de jongeren een vak, ongeacht hun afkomst, verleden of negatieve ervaringen. Iedereen die er voor wil gaan, is van harte welkom en wordt de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarnaast wordt er uitvoerig stilgestaan bij het verbeteren van het zelfbeeld en het vergroten van sociale vaardigheden. Dit is niet alleen belangrijk voor de jongeren zelf maar ook ter voorkoming van bendevorming in de stad. Daarnaast vormen de jongeren die de opleidingen volgen een positief rolmodel voor de jonge kinderen in de wijk. Zij grijpen namelijk de kans met beide handen aan en zijn bereid hard te werken! Dat is pas stoer!

De verschillende vakopleidingen

Sinds 2006 biedt de NGO Mama Alice diverse vakopleidingen aan, zoals timmeropleiding, metaalbewerking, naaiopleiding, toeristisch gidsenopleiding, een koksopleiding en een kelnersopleiding. Deze laatste twee worden sinds kort gegeven in het eigen restaurant van Mama Alice, QuinuaQ

Wil je nog meer te weten komen over het werk van Mama Alice, bekijk hun eigen website www.mamaaliceperu.com.